Tobago Cays! Det blir inte bättre än så...

25/1-09 (Bequia)

Våran "lilla" segling ner till Tobago Cays gick bra, cirka 4 timmar tog det. Vattnet bytte färg till turkost och vi ankrade mellan två sandöar.

Där snorklade vi och vart bjudna på drinkar av en annan Svensk båt, mycket trevliga minnen där ifrån... Igår seglade vi tillbaks hit till Bequia för att vara med på musikfestivalen. Det blev rejält partaj och idag har vi inte gjort många knop. Inatt lägger vi ut för segling till St Lucia som ligger 65 sjömil norrut, där ska vi släppa av Krister och Mattias på onsdag samt hämta upp Camilla och David på fredag.

Samtliga bilder från Tobago Cays


Hummer idag och bästa snorklingsvattnet i hela Karibien imorgon...

21/1-09 (Bequia)

Kan livet bli bättre?

- Seglingen från Tobago hit till Bequia gick bra, vi körde över en natt och kom fram skapligt dagen efter.

- Vattnet börjar bli turkost, fortfarande 33 grader varmt.

- Vi köpte en hel sopsäck med rykande färsk mango, avokado och andra grönsaker för 180 kr.

- Vi köpte två stora levande humrar och kokade till lunch idag tillsammans med sallad, olika dressingar och bröd.

- Imorgon seglar vi ner till ett gigantisk stort område med superkristallklart vatten med mängder av sköldpaddor,       muränor, rockor och även haj i. Där ska vi snorkla i 2 dagar.

Livet behöver inte bli bättre än så...

P.S Bilder på snorklingen kommer till helgen eller i början på nästa vecka.

Åk till Tobago!

Därför att:

1. Det är lugnt och skönt
2. Det är 33 grader i vattnet
3. Det är trevliga människor
4. Det är billig god mat
5. Det är lite turister

Glöm allt som stod i tidningen om att Tobago ska vara farligt !!! Gå till jobbet hemma är mycket farligare...

Bild: Tobagos västspets
 

Bild: Det tog oss 4 månader att komma till palmerna... Äntligen


Bild: Finanskris och lågkonjuktur = inga turister


/ Anders

P.S Ska ni skicka mail till mig om mera info betr. båt m.m. Så märk mailet med:
Ikaroz info tack
e-mail: anderswallentin@hotmail.com

På Tobago finns ingen stress...

13/1-09 (Crown point)

Motvind, ja det är inte ofta vi har haft hittils... Seglingen från Trinidad och hit bjöd på motvind och motströms. Vi lämnade marinan precis när det började mörkna den 9:e jan.

Skönt att vara på sjön igen tyckte vi, men det varade inte länge! Först körde vi på en stock som låg och flöt, som tur var så tog den lätt i sidan och endast lite bottenfärg åkte bort.

Senare på natten upptäckte jag plötsligt att vi stod helt stilla fast motorn gick, jag drog av snabbt och konstaterade att vi kört på ett fiskenät!!! F------nnnn också, men som en helt obeskrivligt enormt turförföljd resa som varit tidigare så lyckades vi backa ur det utan att det fastnade i proppellern... Vi kryssade vidare med motström på 4 knop, det tog tid. Dagen grydde och solen värmer helt otroligt redan vid 9-tiden på morgonen, Krister och jag tog sista passet och vi ankrade upp utanför palmerna. En snabb frukost och vi tog en taxi in till staden för inklarering, det gick på 3 timmar.

Så nu badar vi, snorklar, solar, äter gott och sover middag varje dag. På måndag seglar vi vidare upp till Canouan ön, det blir 3 dagar där innan vi åter igen sätter kurs norrut mot St lucia där Krister och Mattias åker hem den 28:e jan. Camilla och David kommer ner till oss 30:e jan och ska få en oförglömlig seglats i detta paradis...

Bild: Behövs ingen förklaring.


 / Anders

Tobagos klara vatten och vita stränder blir sanning imorgon...

8/1-09 (Trinidad)

Drömmen som fanns där... ända sedan tiden med optimistjollen... Den blir sann, den förblir sann.
Segla egen båt till de fina varma vattnen med massor av färgglada fiskar i är helt otrolig känsla. 

Imorgon lämnar vi marinan på Trinidad för segling till Tobago. Det kommer ta cirka 14 timmar om allt går som det ska. Vi kan få en tuff passage över sundet mellan öarna där Atlantvågorna trycker på.

Tiden här har sprungit iväg, vi har badat i marinans pool och solat en hel del. Ätit för mycket på resturang, det har varit bland den bästa maten hittils (förutom fisken på Atlanten). Varit på helddagsutflykt ut i det vilda. Annars har vi tvättat av allt salt från båten samt fått den vaxad för ett mycket bra pris, det är billigt och bra att få båtjobb utfört här. Gummibåten är uppblåst och motorn är provkörd. Även en satellittelefon är inhandlad, den behövs verkligen på hemvägen för att kunna undvika eventuellt dåligt väder.


Mvh Anders / Kapten

P.S Alla som vill ha mer info om båt,resa m.m skicka mail till mig så ska jag besvara det med glädje.
e-mail:  anderswallentin@hotmail.com

 

Vi har landat och börjar se oss runt...

2/1-09 (Trinidad)

Det var svårt att smälta alla intryck när vi kom fram, helt plötsligt satt vi på en uteservering och behövde inte hålla i glassen från att ramla av bordet... Det har blivit en sjövana att allt rör på sig och hela tiden måste sitta fast.

Som sagt, atlantpassagen gick mycket bra vi stötte inte på några problem alls i stort sett. Vi behövde inte ha vaktschema ens för nättterna, den som va pigg körde och det blev en avslappnad stämning ombord från början. Atlanten är full med fisk har vi konstaterat! Sammanlagt fick vi upp 13 st Doradas, vi lagade i ugn och på spis på alla möjliga sätt och vis.
Ibland tog större fisk med hela draget och försvann!!!

Idag var vi inne i huvudstaden Port of Spain, det blev några timmar i diverse shoppingcenter och kycklinglunch på KFC. Staden är lätt att ta sig runt i och har bara 2 skyskrapor av lägre modell vilket gör den öppen och luftig.

Annars börjar vi verkligen landa, idag bokade vi en tur med Jesse James på upplevelsecentret. Han ska på måndag ta oss in i de centrala delen av ön där regnskog och träsk finns, det blir en båttur också för att kunna få se alla möjliga djur! Vi får väl se vad vi får syn på? Ormar finns i mängder...

På torsdag seglar vi upp till Tobago för snorkling och strandliv, vattnet där ska tillhöra bland de bättre i Karibien. Vi tänker stanna cirka en vecka innan vi seglar vidare norrut mot Canouan ön, där måste vi på nytt checka in vilket innebär att jag får gå till Immigration, tull och polis. Det kan vara en lång process! Dom tillhör inte det snabbaste människorna precis här. Därifrån seglar vi ner till Tobago Cays vilket är det bästa vattnet i hela östra Karibien, sandöar överallt.

När slutet på januari närmar sig seglar vi till St Lucia där Krister och Mattias flyger hemmåt ifrån. Camilla och David kommer och byter av Krister och Mattias för 2 veckor segling i det kristallklara 35 gradiga varma vattnet.

Bild: På shoppingtur i Port of Spain.
 

Mvh
Kapten

RSS 2.0