Vackert, billigt, go mat samt avsked av Henrik & Ingvar...

31/5-09 Horta (Azorerna)

Det var skönt att komma fram till Azorerna! 19 dygn är lång tid ute till havs... Nu ligger vi tryggt förtöjda i innerhamnen med landström och obegränsatt med vatten så vi kan duscha varje dag vilket är "lyx".

Azorerna är vackert, försommarn är här och det är grönt överallt. Igår åkte vi hyrbil runt ön, dock så var det ganska trist väder och vi letade mest efter goda fik till slut, vilket vi hittade såklart... Allt är billigt och bra, en kaffe kostar 5 kr (35kr i Karibien).

Igår hittade Henrik resturangen som jag var på för 11 år sen, där man lagar maten själv genom att man får in en het sten som man steker på, suveränt gott och snacka om mätta vi blev.

Ingvar åkte hem redan i torsdags samt Henrik idag, tack för en suveränt go tid tillsammans! Tomt ombord nu när vi bara är två igen... Antar kanske att ni njuter av mer yta en drygt 18 kvm i alla fall...?

Hursomhelst så ska vi besöka öarna Pico samt Sao George innan vi lämnar Azorerna.
Mer inlägg kommer från de utflykterna senare.

Mycket skall också göras på båten innan vi kan åka vidare, den ska lyftas för att byta roderlager, motorn läcker olja samt kylvatten som också måste fixas m.m. Vi har nu seglat cirka 1500 landmil vilket sliter mycket på båten och dess utrustning så en ordentlig genomgång behövs! Nästa sträcka kan vara tuff men vi kommer vänta in bästa prognos innan vi ger oss av för den längsta sträckan under resan på 2 personer, 1200 sjömil (230 landmil) vilket bör ta 7-9 dygn.

Bild: Västsidan av Faial.
Bild: Glömmer aldrig dom bullarna ute på Atlanten som Henrik bakade... Muuuummmsssss


Bild: Henrik & Ingvar dag 16 på Atlanten, vi ses igen i Trosa.


/ Anders

En hårresande etapp på 19 dygn är avklarad!... Nu är vi framme på Azorerna!

27/5-09 Faial (Azorerna)

Vi lämnade Karibien och värmen med blandade känslor... 4 månader i värmen var över och det var dags att köra den längsta etappen på hela vår resa! Bron öppnades från Simpson Bay marina och havet låg öppet som en oändligt stor blå äng, vi tuffade på och nu bar det iväg...!


Dag 1-3
Bra vind, vi gör bra fart och allt Ok än så länge.

Dag 4-7
Dåligt med vind, fint klart väder, motorgång.

Dag 8-14
Motvind!!! Ska bara inte hända, men det händer och det blir tufft att kryssa i 4 meter sjö. Åska och regn i mängder. Vi får en obehaglig överraskning av en "TORNADO"! Lyckas till slut köra ifrån den... Går man in i en sån så tar det slut kan man säga, vindar upp emot 200 m/s tar sönder allt och dessutom suger tornadon upp allt i sin väg.

Dag 15-19
Lite vind, motorgång. Vi får gå in på Flores (första ön) för att tanka diesel (30 liter kvar). Ett kort stopp och vi lade ut mot Faial, dit vi kom idag!


Trötta men glada ska vi nu fira på Petes Café Bar...

Bild: Henrik och jag framme på fördäck, dag 4.


Bild: Mycket delfiner & val har vi sett under resan.


Bild: Blåste upp gummibåten för att ta lite bra bilder, dag 4 på Atlanten.


Bild: Henrik, Ingvar & Caroline blir av med kapten för ett tag...


Bild: Gennakersegling på Atlanten.


Bild: Vi lyckades fota "tornadon" efter vi var säkra på att den inte skulla träffa oss! Vi gav mycket
gas på motor och sicksackade hela tiden för att bli av med den!


/ Atlantgänget

SMS länk samt försenad avgång till torsdag pga regn & åska...

5/5-09 St Marteen

Vi lägger ut på torsdag kl.11.30 för segling mot Azorerna.


För att skicka SMS till vår sattelittelefon klicka på länken nedan samt skriv i nummer:
(8816 står redan ifyllt) samt 31668886

http://www.iridium.com/sendmsg/sendmsg.html


Vi kan ej svara på sms:en, om någon vill ringa oss så kostar det runt 50 kr/min! Väldigt dyrt för den som ringer alltså!

Vi hörs på Azorerna!!!

På onsdag lämnar vi Karibien! Nästa Azorerna...

2/5-09 Simpson Bay (St Marteen)

Henrik & Ingvar är påmönstrade ombord på S/Y Ikaroz och dom har fått känna på lite segling också mellan Antigua-St Barth & St Marteen som vi är nu på, allt gick bra! Nja förresten, lite illamående var det väl... Ha ha vi får se vad Atlanten ger för reaktion...!?

Vi har det kanonbra och njuter av Karibien in i det sista... Dagarna nu fram tills på onsdag blir jobb med båt, bunkring av mat, stuvning och mental förberedelse...

Bild: Henrik & Ingvar annländer till Karibien.


Bild: Henrik & jag snorklar under båten och rengör propellern.


Från oss på S/Y Ikaroz till alla Er bloggläsare, familjer, vänner, släktingar m.m. Nästa inlägg kommer när vi angör Azorerna runt 22-27:e maj.

/ Anders

RSS 2.0