Bayona (Spanien)

4/10-08

Vi gick från La Coruna igår eftermiddag, solen sken och atlantdyningarna rullade in. Den där Burger King hamburgaren började rulla också... Det gick upp och det gick ner, ingen vind och när kvällen kom så hade både vi och hamburgarna hittat rätt riktning till slut.

Det var en kuslig natt, totalt svart. Jag gick fram för att minska lite på storseglet då en delfin höll på att skrämma livet ur mig, den hoppade högt alldeles intill båten. Ho, det är något med denna natt, ett av världens farligaste hörn att runda (Finisterre) och delfiner som skräms.

Men, men så gick natten till slut och vågorna lade sig något. Prognosen sa att det skulle börja blåsa motvind och dom hamnar som finns på norra kusten av Portugal är inte så trevliga. Så vi gick in på den sista Spanska hamn som finns på denna kust, Bayona. Mycket trevlig hamn omringad av stränder.

Här kommer jag också passa på att lyfta båten för inspektion, det har fastnat en hel del plastpåsar, rep m.m. under seglingen i propellern. Även bra att se över genomföringarna.

På onsdag lägger vi ut igen för kurs mot Lissabon.

 / Anders

Bild: Inseglingen till Bayona


Bild: Biscayabukten, bästa bogen slör/halvvind.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0