Farligaste etappen görs säker...!

1/3-09 Chaguramas (Trinidad)

Vi har gjort mycket jobb och underhåll på båten nu, den är i toppskick! Vi kanske också t.o.m hinner lyfta den och göra rent den under samt bottenmåla ett varv innan vi åker hårifrån.

Prognosen säger att vi lämnar Trinidad på onsdag eller torsdag för segling upp till St Lucia (220 sjömil) dvs cirka 1,5 dygn. En inte så lång etepp! Men, det finns ett men med denna etapp!? Världsekonomin har ju rasat som nog alla vet eller har drabbats av, arbetslösheten i Venezuela har gjort att flera av invånarna valt att bli "Pirater". 

Vi skippar Grenada som vi tänkte gå till från början pga detta.

Jag värnar alltid om högsta säkerhet och trygghet på båten, ingen behöver vara orolig för vi kommer gå extra långt österut innan vi sätter kurs mot norr. Motströmmen är tuff vid Trinidads kust, upp till 3 knop! Men det var därför jag beställde en större motor när jag köpte båten, vår  volvo penta D2-40 hk tar oss ändå fram i 4-5 knop. 

Piraterna saknar nämligen radar (där man ser andra båtar på en skärm), det gör att dom kan se visuellt med ögonen högst 10 sjömil, vi kommer gå 30 sjömil som extra säkerhet från den östra (högra) kanten av piratområdet (se inringade området på kartan nedan).

Bild: Ruttplanering på hög nivå! Inga risker skall tas.


/ Anders


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0