Biscaya upp till sitt rykte & preliminärt datum för hemkomst!

27/-7-09 Frankrike (Concarnou)

Krister var tvungen att flyga hem från Spanien, tack för 3 kanonveckor tillsammans.

Vi gav oss av från La Coruna med ganska bra prognos, första dygnet skulle blåsa runt 10-15 m/s och andra dygnet 0-5 m/s så det lät okej... Sjön gick hög och gårdagens 3-4 öl kom till känna lite grann... Problemet är att innan man kommer ut på 4-5000 meter djup så är vågorna korta och bryter tipp som tätt.

Caroline körde första passet på kvällen/natten och det var svårt att sova, på mitt pass kommer en mycket hög brytande våg och slår snett bakifrån i stort sett ner båten på sidan! En del grejor rasade från ena sidan men inget annat allvarligt hände! Natten var dessutom becksvart och man blev mer på spänn. Åskan vandrade förbi oss på behörigt avstånd och när eftermiddagen på andra dagen kom så sken solen och så hela vågen in till Frankrike. Hela passagen tog 2 dygn och 5 timmar vilket är snabbt.

Nu ger vi gärnet för Engelska kanalen, nordsjön, Kielkanalen och resterande Östersjön upp till Trosa.

Preliminärt datum och tid för ankomst till Trosa gästhamn är just nu 15:e aug kl.15.00. Det kommer bekräftas runt 8-10:e aug om det stämmer in, på bloggen. Alla är välkomna! Vi kommer bjuda samtliga på grillad korv m.m. på kvällen om vädret är bra!? Medtag gärna egen dryck. För att vi ska kunna göra en grov uppskattning av hur många som kommer så är det bra om Ni klickar på "kommentarer" och skriver Era namn där.
Alternativt skickar via mail till: anderswallentin@hotmail.com 

Ses snart!
Varma hälsningar Anders & Caroline

Bild: Hög sjö på Biscayabukten


Bild: Soluppgång på Biscayabukten


Bild: Passerar Glennanöarna vid Frankrike dit vi seglade 2004.


Lågtrycken sveper in...

20/7-09 La Coruna (Spanien)

Just nu väntar vi på bra läge att segla över Biscaya, vindarna är mycket varierande! Lågtrycken avlöser varann med korta intervaller, sommaren här har aldrig varit så dålig sedan 80 år tillbaks!!! På torsdag eller fredag ser det ut som vi kan segla mot Frankrike!? Vi hoppas verkligen på det för nu är vi sugna på att komma till Sverige.Sy Ikaroz

 

Tankstopp i soliga norra Spanien och väntan på vind...


15/7-09 Bayona (Spanien)

5 dygn stiltje och 1 dygn segling hit till Bayona, vi var tvugna att sätta kurs hit för att inte köra slut på dieseln ute på Biscaya där stiltjen skulle hålla i sig. Ett spegelblankt Atlanten är vackert, inte minst när vi sett massor av Valar där ute. Motorn håller en så länge! Är övertygad att den håller hela resan hem nu.

Sista dygnet fick vi frisk vind och vi forsade fram, otrolig båt att sätta fart när vinden går upp mot 8 m/s, 7-10 knops fart.

Nu ser det ut som att vi lämnar i morgon fredag 16/7 för 3-4 dygns segling till Cherbourg och Frankrike. Vinden ska vara  frisk och med en möjlig ökning på mitten!? Vi ser fram emot att surfa på Biscayavågorna med S/Y Ikaroz för den sista långa passagen på den här seglingsresan.

Glad sommar!
Anders / Caroline / Krister

Krister har landat & Imorgon lämnar vi Azorerna!

3/7-09 Azorerna (Sao Miguel)

Krister som var med oss på seglingen Gran Canaria - Karibien har kommit ner till oss och ska segla med så länge han har möjlighet. Känns mycket bra att vara 3 ombord, framförallt nätterna blir mycket lättare.

Så imorgon lägger vi ut mot Frankrike vilket bör ta 8-9 dygn, vädret är stabilt med högtryck som följer oss nästan hela vägen. Lite till ingen vind första 5 dygnen sedan lagom medvind.

Bild: Krister firar in semestern...


Bild: Inspektion av propeller och logggivare i 19 gradigt vatten...
Bild: Ett gott minne av Azorerna där ölen kostade 1 euro styck på uteservering!
Men nu är vi redo att ge oss av hemmåt.P.S Mer info kommer senare betr. datum när vi annländer Trosa.

RSS 2.0