Förbereder för direkt seglats till Madiera

7/10-08 Bayona (Spanien)

Här i Bayona går tiden snabbt, vi trivs verkligen i Spanska klimatet.

---------------------------------------------------
Så va gör vi då? Undrar ni säkert där hemma? Blir det inte långtråkigt? Hur får man tiden att gå? m.m.

Svar (på land): Sover mycket, äter långsamt, läser, går promenader, sitter på utekafeér, meckar båt, kollar väder och njuter av livet.

Svar (på havet): Sover mindre (båten rör på sig hela tiden), läser, meckar båt, kollar på himlen och försöker tolka väderförändringar, sitta flera timmar fram på båten och kolla på delfinerna, lagar den mat som man lyckas med, lyssnar mycket på musik, nattetid kan man aldrig tröttna på att titta upp på stjärnorna, soluppgångar & solnedgångar...morgon & kväll m.m.
----------------------------------------------------

Idag besökte vi staden Vigo, där lyckades vi hitta bra shopping! Blev dock mest titta, vi ska vara ute 10 månader till och man får hålla lite på stålarna så inte "Kron-Kalle" behöver jaga oss i Karibien... Annars var Vigo inte så speciellt utmärkande, staden ligger i en sluttning mot havet och hamnen där nere var inte tilltalande direkt.

Annars har planen att segla till Lissabon ändrats, jag är helt enkelt trött på fartygstrafik och grunda vatten där vågorna är farliga. Om allt går som det ska så sätter vi kurs på torsdag kl.08 mot Madeira, sträckan mäter 700 sjömil och det bör klaras av på 4 dygn, djupet där ute ligger på cirka 3500 meter så vågorna är jämnare och längre. 

"Risken" att se VAL är mycket stor, det är väl kanske det som skulle oroa mig mest av allt egentligen! Om jag nu var orolig?
Nej, jag är inte orolig! Ser fram emot att få se mer av dessa emorma djur, men på säkert avstånd....!! 

Imorgon lyfter vi båten och inspekterar botten samt proppeller. Är allt ok så hänger det bara på att vår väderprognos står sig?

/ Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0