Cuxhaven (Tyskland)

3/9-08

Vi startade fredag morgon från Ystad, vi fick bra vind ner till Gedser (Danmark) där vi stannade en natt.

Lördag gick vi för motor till Kiel, strålande sol och varmt. Där hamnade vi på en trevlig uteservering och beställde in en mycket god lax o kall öl.
 
Vi sov som stockar efter det och kl. 07.00 på söndag morgon knackade "hamngubben" på och tog betalt, 7 euro för en natt... Vi vaknade till och såg att alla båtar höll på och slussa in i Kielkanalen så vi drog iväg också, trångt med många båtar så vi fick lägga oss utanpå en annan i slussen.

Hela dagen gick vi kanalen, kl. 19.30 slussade vi ut på andra sidan med starkt tidvatten med oss som tur va! 
5 knop ström är inte att leka med när det är fartyg runt om, fullmåne gör också att tidvattnet är som starkast.
 
Vid 21.30 lagom tills det blivit mörkt så svängde vi in mot Cuxhaven, första försöket misslyckades, strömmen tog oss i sidan och vi drev iväg direkt. Men jag har kört i tidvatten förut så det var dags att plocka fram dom kunskaperna direkt för det var trångt mellan pirarna... Nära full gas och 45 grader vinkel mot strömmen gjorde att vi lyckades perfekt!!! Vi kunde pusta ut och sova gott.

Vaknade till att åskan slog ner väldigt nära båten och ösregn hela dagen... Perfekt att Henrik (brorsan) har fixat med filmer till oss och att vi har microvågsugn ombord, micropopcorn är en favorit ombord just nu.

På fredag ser det ut som vi kan segla till Den Helder (Holland), sen blir vindarna fel igen och vi får vänta till måndag för att få rätt. Då kan vi sträcksegla till England.


Seglarhälsningar Anders & Caroline
S/Y Ikaroz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0