Då laddar vi för Spanien!!!

18/9-08

Brighton (England)

Vi gick vidare nästa dag från Dover hit till Brighton, Dover var inte speciellt intressant och vi har ju perfekt väder så då fortsatte vi vidare en bit till. Brighton är bättre och Caroline fick syn på MC Donalds skylten när vi svändgde in i hamnen, tror det betydde mest just då...?

Idag laddar vi! Prognosen håller i sig för att segla över Biscaya. Vi lägger ut imorgon kl.13.15, tidvattnet är som bäst med ström som sätter mot väst i 2,5 knops fart.

Vi har då 1 dygn i Engelska kanalen innan vi kan runda nordvästra hörnet på Frankrike, sedan har vi beräknat 2,5 dygn på öppet hav över Biscaya.
Sista dagen dvs måndag får vi vindar på 15-17 m/s, det innebär att vi kommer få känna av ryktet om detta mycket respekterande vatten.

Vi är laddade och klara för detta, båten är i toppskick (som vanligt) och vi ser fram emot att ta fram badkläderna på tisdag för att ta "premiärdoppet" i La Coruna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi fick en fripassagerare en natt som var kvar tills morgonen, den lilla
fågeln verkade skadad eller sjuk och dog på förmiddagen.
Efter en natt på dessa trafikerade vatten ser man ut som gör, trött...Englands kust.


/ Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0