Vi har landat och börjar se oss runt...

2/1-09 (Trinidad)

Det var svårt att smälta alla intryck när vi kom fram, helt plötsligt satt vi på en uteservering och behövde inte hålla i glassen från att ramla av bordet... Det har blivit en sjövana att allt rör på sig och hela tiden måste sitta fast.

Som sagt, atlantpassagen gick mycket bra vi stötte inte på några problem alls i stort sett. Vi behövde inte ha vaktschema ens för nättterna, den som va pigg körde och det blev en avslappnad stämning ombord från början. Atlanten är full med fisk har vi konstaterat! Sammanlagt fick vi upp 13 st Doradas, vi lagade i ugn och på spis på alla möjliga sätt och vis.
Ibland tog större fisk med hela draget och försvann!!!

Idag var vi inne i huvudstaden Port of Spain, det blev några timmar i diverse shoppingcenter och kycklinglunch på KFC. Staden är lätt att ta sig runt i och har bara 2 skyskrapor av lägre modell vilket gör den öppen och luftig.

Annars börjar vi verkligen landa, idag bokade vi en tur med Jesse James på upplevelsecentret. Han ska på måndag ta oss in i de centrala delen av ön där regnskog och träsk finns, det blir en båttur också för att kunna få se alla möjliga djur! Vi får väl se vad vi får syn på? Ormar finns i mängder...

På torsdag seglar vi upp till Tobago för snorkling och strandliv, vattnet där ska tillhöra bland de bättre i Karibien. Vi tänker stanna cirka en vecka innan vi seglar vidare norrut mot Canouan ön, där måste vi på nytt checka in vilket innebär att jag får gå till Immigration, tull och polis. Det kan vara en lång process! Dom tillhör inte det snabbaste människorna precis här. Därifrån seglar vi ner till Tobago Cays vilket är det bästa vattnet i hela östra Karibien, sandöar överallt.

När slutet på januari närmar sig seglar vi till St Lucia där Krister och Mattias flyger hemmåt ifrån. Camilla och David kommer och byter av Krister och Mattias för 2 veckor segling i det kristallklara 35 gradiga varma vattnet.

Bild: På shoppingtur i Port of Spain.
 

Mvh
Kapten

Kommentarer
Postat av: Gudrun och Lars-Eric

Hej!

Roligt att se bilder och läsa om er resa!

Här i Mölnbo snöar det. Låter spännande med regnskog och träsk! Akta er för ormarna!

Hoppas få se bilder sedan!

Lycka till!

2009-01-03 @ 09:55:59
Postat av: Thomas Koos

Hej!Underbart att läsa om både er segling och att allt har gått så bra!Mycket intressant att ni seglar i en Bavaria 38, frågar man runt litet bland förstå-sig-påare så blir det gemensamma budskapet:

a) Omöjligt

b) Dumdristigt

c) Båten kommer att brytas sönder direktSå berätta gärna mer om Ikaroz, vad som gått sönder, hur det åtgärdades osv.Faktum kvarstår - vi är förmodligen dubbelt så många här ute som har råd med en Bavaria i er storlek som det är som kan betala för en HR, Najad eller annan dyrbåt.Som de brukar säga, den bästa båten för en långsegling är den som tar dig ut på sjön - inte den du drömmer om...Som sagt, stort tack för att ni delar med er av era upplevleser!MvhThomas Koos - som seglade till Västindien som 20-åring och längtar efter att få göra om det.

2009-01-08 @ 18:45:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0