Besökt första grannön, Pico & båten börjar bli klar.

7/6-09 Horta (Azorerna)

Igår gjorde vi en tur med färjan över till grannön Pico. Vi tog taxi upp så långt det gick mot toppen, där tog vi en fika och vandrade sedan vägen nedåt mot staden nere vid hamnen.

Det är grönt, grönt överallt... Det är lugnt, lugnt överallt. Det är vackert, vackert överallt... Azorerna.
Vägen slingrade sig ner bland små stenhus där mormor var ute och hängde tvätt. Vindstilla, inte ens krusningar gick på dammen där kossorna drack sitt morgonvatten. Solen klättrade över toppen och värmde nu gott, vi vandrade ensammna i en underbar harmoni med Hortaön i bakgrunden avlöst av den vidsträckta blåa horisonten. Eftermiddagsfärjan tog oss tillbaks till Horta där vi åt oss mätta på Petes Cafe, det är något speciellt med det cafet...

Imorgon ska vi besöka den andra grannön Sao George, där ska vi hyra bil och ta oss runt. På Onsdag seglar vi till Sao Miguelön (den sista), där ska en marinfirma få ordning på oljeläckaget på motorn! Annars är allt annat fixat på båten, vi lyfte båten i fredags och bytte roderlager, gick på 3 timmar och nu är rodret perfekt. Riggen (masten) har jag kollat och den verkar helt intakt, kan inte fatta att den höll för den sjön vi seglade i på Atlanten, det var ju 4 båtar som tappade sina master!

Bild: Marinan med Picoön i bakgrunden.


Bild: Hortaön taget från Pico.


Bild: Picos topp.


Bild: Kallbadhuset på Pico.


Bild: Caroline utanför Petes café sport.


/ Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0