Extrainlägg: Efter 18 timmar fick vi vända tillbaks!

24/6-09 Sao Miguel (Azorerna)

Prognosen såg bra ut när vi gav oss iväg på den 8-9 dygns långa etappen mot Frankrike alt. 5-6 dygn mot norra Spanien.

Det var något lurt på vädret och vindarna från början och känslan var när vi lämnade hamn inte som vanligt, prognoserna hade ju ändrats varje dag de sista 3 dagarna vi tittat... Ett svagt lågtryck som låg parkerat visste jag kan bli djupare och sätta fart åt något håll!? Vinden skulle vara svag till mycket svag de första 2 dagarna men istället så blåste det 8-10 m/s, gråmulet och allmänt trist seglingsväder.

Efter första natten så laddade jag ner en ny väderprognos med hjälp av satellittelefonen och den befogade att något var som sagt lurt...! En ordentlig storm med vindar upp emot 25-30 m/s!!! Vågor på 10-15 meter!!! Samt tillhörande regn och åska var nu på väg upp över oss och skulle gjort en direktträff på oss fre el. lör. Jag kollade snabbt alternativ att gå mot norra Spanien men även då skulle vi bli träffade av 20 m/s och 5-7 meter höga vågor, det var enkelt... Vi vänder tillbaks till Sao Miguel. 

37 timmar segling i onödan känns, speciellt när man vill hemmåt. Men det är bara vänta på stabilare väder och vindar vilket lär dröja en vecka. 

/ Anders & Caroline

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0