Vackert, billigt, go mat samt avsked av Henrik & Ingvar...

31/5-09 Horta (Azorerna)

Det var skönt att komma fram till Azorerna! 19 dygn är lång tid ute till havs... Nu ligger vi tryggt förtöjda i innerhamnen med landström och obegränsatt med vatten så vi kan duscha varje dag vilket är "lyx".

Azorerna är vackert, försommarn är här och det är grönt överallt. Igår åkte vi hyrbil runt ön, dock så var det ganska trist väder och vi letade mest efter goda fik till slut, vilket vi hittade såklart... Allt är billigt och bra, en kaffe kostar 5 kr (35kr i Karibien).

Igår hittade Henrik resturangen som jag var på för 11 år sen, där man lagar maten själv genom att man får in en het sten som man steker på, suveränt gott och snacka om mätta vi blev.

Ingvar åkte hem redan i torsdags samt Henrik idag, tack för en suveränt go tid tillsammans! Tomt ombord nu när vi bara är två igen... Antar kanske att ni njuter av mer yta en drygt 18 kvm i alla fall...?

Hursomhelst så ska vi besöka öarna Pico samt Sao George innan vi lämnar Azorerna.
Mer inlägg kommer från de utflykterna senare.

Mycket skall också göras på båten innan vi kan åka vidare, den ska lyftas för att byta roderlager, motorn läcker olja samt kylvatten som också måste fixas m.m. Vi har nu seglat cirka 1500 landmil vilket sliter mycket på båten och dess utrustning så en ordentlig genomgång behövs! Nästa sträcka kan vara tuff men vi kommer vänta in bästa prognos innan vi ger oss av för den längsta sträckan under resan på 2 personer, 1200 sjömil (230 landmil) vilket bör ta 7-9 dygn.

Bild: Västsidan av Faial.
Bild: Glömmer aldrig dom bullarna ute på Atlanten som Henrik bakade... Muuuummmsssss


Bild: Henrik & Ingvar dag 16 på Atlanten, vi ses igen i Trosa.


/ Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0